Lid worden

Lid WordenWaarom zou je lid worden van onze duikschool?


Het lid worden van onze duikschool heeft alleen maar voordelen.


 • Je leert een toffe groep mensen kennen.
 • Je maakt kennis met een andere wereld.
 • Je krijgt een degelijke opleiding in een huiselijke sfeer.
 • Je ontvangt een CMAS/Nelos brevet dat over de hele wereld erkend wordt.
 • Je bent verzekerd in het binnen en buitenland.
 • Je wordt steeds met raad en daad bijgestaan, en nog vele meer...Lid worden van onze duikschool is eigenlijk heel eenvoudig. Ieder kandidaat lid kan drie maal gratis een initiatieles volgen. Dit houdt in dat je deelneemt aan een trainingssessie. Niet zomaar een training natuurlijk. Je wordt begeleid door één van onze instructeurs die je op een veilige en rustige manier de eerste "stappen" onderwater laat zetten.


Onze duikschool beschikt over het nodige basismateriaal (brillen, snorkels, zwemvliezen en loodgordels). Je hoeft dus eigenlijk niets mee te brengen. Na deze drie initiatielessen is het volledig aan U om te beslissen of je wenst verder te gaan. Indien ja, kan je je gegevens doorgeven aan de secretaris die je dan ook nog de nodige info zal geven over het verdere verloop van je inschrijving.


Alvorens je lidmaatschap een feit word, moet je nog een medisch onderzoek ondergaan bij een sportarts of eventueel je huisarts. Hiervoor wordt U een medische steekkaart overhandigd waarop een strookje zit dat terug afgegeven moet worden aan onze clubsecretaris.


Vereisten


Vooraleer je lid kan worden moet je natuurlijk voldoen aan enkele basispunten.

Zo moet je minstens de leeftijd van 14 jaar bereikt hebben en moet je een medisch onderzoek ondergaan hebben en goed bevonden worden.


Aan welke vereisten moet je voldoen om te mogen duiken?


Duiken is geen prestatiesport maar enige sportieve aanleg is wel een minimum.

Kunnen zwemmen is een minimum, daar 99% van de tijd doorgebracht wordt in het water.

De NELOS en de verzekering leggen weliswaar enkele minimum eisen op. Zo moet elk kandidaat lid vóór hij of zij zich inschrijven, een medisch onderzoek ondergaan.

Bij voorkeur wordt dit onderzoek afgenomen door een sportarts. Indien nodig kunnen wij U zelfs een lijst bezorgen met alle dokters die aangesloten zijn bij de NELOS en dus zelf duiker zijn.

Het medisch onderzoek dient trouwens jaarlijks afgenomen te worden.


Lidgeld


Er zijn verschillende tarieven in ons aanbod. De tarieven zijn afhangkelijk van het type (1ste, 2de of steunend lid) , de gezinssituatie (familieleden van onder hetzelfde dak) en de periode (12 of 16 maanden). Wij helpen je graag persoonlijk verder bij het bepalen van het lidgeld die bij je situatie past.


Inbegrepen: (enkel 1ste leden)


 • Lidgeld duikschool
 • Ingang zwembad
 • Bijdrage NELOS
 • CMAS-kaart
 • Verzekering (Arena)
 • Abonnement Hippocampus


Aanbod

Opleiding in het zwembad


De wekelijkse trainingen zijn het moment waarop onze leden zich kunnen verder laten vormen in het behalen van een volgend brevet.

Opleiding in open water


Maar ook in open water loopt de opleiding voort. Wekelijks zijn we te vinden in De Nekker voor een open water duik. Geregeld worden er clubduiken georganiseerd in onze binnenlandse wateren en Zeeland


Jaarlijkse clubreis


Jaarlijks wordt er een clubreis georganiseerd om de prachtige diversiteit in fauna en flora in de buitenlandese wateren op te zoeken. Neem zeker eens een kijkje in onze media gallerij !